Ενημέρωση σχετικά με την αντισεξιστική συγκέντρωση

 

Την Κυριακή 2/12/18 ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης σε συνεργασία με την οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω», διοργάνωσαν μια εκδήλωση σχετικά με το δικαίωμα στη ζωή των αγέννητων παιδίων και στην ουσία την ποινικοποίηση την έκτρωσης ως διαδικασία.Το χειρότερο απ’ όλα είναι οτι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό σχολείο της πόλης. Αποφασίσαμε και μεις λοιπόν να καλέσουμε ανοιχτά όλο τον κόσμο που υπερασπίζεται, την επιλογή της κάθεμιας μας να διαχειριστεί το σώμα της όπως εκείνη γουστάρει. Δεν θεοποιούμε την έκτρωση, καθώς αναγνωρίζουμε το πόσο δύσκολη επιλογή είναι και το όλο συναισθηματικό πλαίσιο το οπόιο θα πρέπει να διαχειριστούμε και μαζί με αυτό την όλη κοινωνία που μας θεωρεί φόνισσες, ανεύθυνες και ότι άλλο μπορεί ο καθένας να φανταστεί.

Το πρωί της Κυριακής μια μάζα κόσμου (10 ατόμων) αποφάσισαμε να κάνουμε μοίρασμα στους γύρω δρόμους, να πετάξουμε κάποια τρικάκια και να συζητήσουμε τη δική μας θέση πάνω στο ζήτημα, με άτομα τα οποία ήθελαν να πλαισιώσουν την παραπάνω εκδήλωση. Ο στόχος της πρωινής παρέμβασης ήταν να πλησιάσουμε άτομα νεαρής ηλικίας για τα οποία γινόταν και η εν λόγω εκδήλωση μιας και αναγκωρίζουμε την παντελής έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και ακόμη πιο έντονα την ποινικοποίηση της ίδιας της σεξουαλικότητας των νέων και ιδίως των κοριτσιών. Το αποτέλεσμα ήταν 15 ματσό άντρες τραμπούκοι, να προσπαθήσουν να μας απωθήσουν απο την είσοδο του σχολείου, κατηγορώντας μας για φασιστική συμπεριφορά, με την αστυνομία να να βρίσκεται παραταγμένη και προφανώς να μην παίρνει καμία θέση (όχι οτι περιμέναμε κάτι άλλο, έκτος αν οι ρόλοι ήταν αντιστραμμένοι!!!).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η ανοιχτή συγκέντρωση έξω απο το σχολείο. Η συγκεκτρωση πλαισιώθηκε απο περίπου 50 άτομα ( συντρόφισσες και σύντροφοι, άτομα από την αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας και διάφορες ατομικότητες). Έγινε μοίρασμα του κειμένου, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν διάφορα συνθήματα. Υπήρξε έντονη λογομαχία με την απέναντι πλευρά και στην μέση μια διμοιρία!!

Δεν θα ανεχτούμε κανέναν να μιλά για την αυτοδιάθεση των ίδιων μας των σωμάτων και να εχθρεύεται την επιλογή μας πάνω σε αυτά.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΣΕΞΙΣΤΗ, ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ, ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.

ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ ΟΡΙΖΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ, ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

Queer Συνέλευση Βλαχοντάνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *