Queer Bar

Σήμερα (25/5) στις 20:00                                                                                                                  Queer Bar στην ταράτσα της κατάληψης Ντουγρού (Τζαβέλα 52)

Το κείμενο:

ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Οι Βλαχοντάνες είναι μια queer ομάδα που ασχολείται με το έμφυλο ζήτημα, την σεξουαλικότητα, τον αντιθεσμικό φεμινισμό, τον αντιφασισμό και την αντιεξουσία ευρύτερα. Ως διαθεματική ομάδα, εναντιωνόμαστε σε όλες τις μορφές εξουσίας και καταπίεσης που καταδυναστεύουν τις ζωες, τις επιθυμίες και τα σώματα μας.

Ζούμε σε μια ετεροκανονική – πατριαρχική κοινωνία, όπου ο δημόσιος χώρος ανήκει σε cis, straight, λευκά, αρρενωπά άτομα. Η δική μας απάντηση σε αυτό και ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούμε χώρο, είναι οι ανοιχτές εκδηλώσεις και δράσεις,τα παρτυ και τα live με δικά μας χαρακτηριστικά. Προσπαθούμε να δημιουργούμε ασφαλείς χώρους (safespace) οπού η straight σεξουαλικότητα δεν θα είναι η προνομιούχα.

Δεν δεχόμαστε κανενός είδους καταπιεστικές- εξουσιαστικές συμπεριφορές, ρατσισμό, ομοφοβία, φασισμό, σεξισμό, χοντροφοβία, μισογυνισμό, την αστυνόμευση του gender μας, την στρεητίλα- ματσίλα, κανενός είδους κανονιστικά βλέμματα και παραβιαστικές συμπεριφορές.

Προσπαθούμε να δομήσουμε έναν ασφαλή χώρο για Πούστηδες, Λεσβίες, Τσούλες, Φρικιά, Αντικανονικά ετερόφυλα, Ίντερσεξ, Τρανς, Αμφί, Ινκουίζιτιβ άτομα, Ρευστά Φύλα, Ψυχ- , Τοξικές και Queer. Εναν χώρο για άτομα τα οποία δεν κινούνται αυστηρά σε μία διπολικότητα φύλου και για όσα δεν χωράνε στο κουτάκι του “φυσιολογικού” και εναντιώνονται στην υπάρχουσα ετεροκανονική κυριαρχία

Σαν ομάδα επιλέξαμε να στεγαστούμε σε κατάληψη αφού δεν είμαστε διατεθειμένα να συνεισφέρουμε σε καμία περίπτωση στην λογική ενοικίου και να διαιωνίσουμε μια λογική χρηματικής εκμετάλλευσης για να μπορέσουμε να υπάρξουμε και να δραστηριοποιηθούμε. Θεωρούμε τις πολιτικές καταλήψεις εστίες αγώνα, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Το queer σαν θεωρία είναι από τη φύση του ριζοσπαστικό προσπαθώντας όχι μόνο να αποδομήσει τις ταυτότητες που κυριαρχούν σε μια πατριαρχική και ετεροκανονική κοινωνία αλλά και να σπάσει από τη ρίζα τους όλες αυτές τις συμπεριφορές που είναι ‘’κανονικές’’ και ‘’φυσιολογικές’’ φυλακίζοντας τα άτομα σε πολύ στενά όρια συμπεριφορικών κανόνων. Αυτοοργανωμένα συνεισφέροντας όλα μας απο την διοργάνωση και το στήσιμο, μέχρι την περιφρούρηση και το καθάρισμα. Αντιεμπορευματικά, μακριά από λογικές κέρδους, χρησιμοποιώντας τα έσοδα στην παραγωγή υλικού αλλά και όπου είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση κάθε φορά.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ
ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΖΙ

https://vlahodanes.espivblogs.net/
QUEER ΟΜΑΔΑ ΒΛΑΧΟΝΤΑΝΕΣ
-τα ανωμαλα του καμπου-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *