Έκθεση Φωτογραφίας στα πλαίσια του Queer Festival

Kατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Queer Festival θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας-κολλάζ SPECTRUM στον χώρο της κατάληψης Ντουγρού.

”Πές μου ποιά είναι η επιθυμία σου να σου πω ποιός είσαι , αν είσαι φυσιολογικός ή όχι και μετά να νομιμοποιήσω ή να ακυρώσω την επιθυμία σου’’ .Γύρω από αυτόν τον άξονα, όπως αναφέρει ο Φουκώ, εμφανίστηκαν (και συνεχίζουν να εμφανίζονται) διάφοροι ΄΄ειδικοί’’ της ηθικής και της ανατομίας , της θρησκείας και της επιστήμης (και όχι μόνο) για να καθυσηχάσουν ή να προβληματίσουν , να επιβραβεύσουν ή να νουθετήσουν και να καταστείλουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν βασικό ρόλο διαχρονικά στο λάδωμα των γραναζιών της επιθυμητικής μηχανής. Από την αυγή του 20ου υπό το καταγραφικό βλέμμα της νεοσύστατης επιστήμης της σεξολογίας ξεκίνησε η εντατική κατηγοριοποίηση σωμάτων και πρακτικών φοκουσάροντας στο ‘’παρεκκλίνον’’ , το ‘’ανώμαλο’’ και την διαστροφή’’ , επιβαιβεώνοντας την ‘’απαραβίαστη φυσικότητα του straιgthness και των παιδιών του. Η ορθή και ‘’υγειής’’ σεξουαλικότητα ήταν αυτή που θα διασφάλιζε την συνέχεια του έθνους , την ιερότητα της πυρηνικής οικογένειας και της μονογαμικής-αναπαραγωγικής σχέσης με άνισα ιεραρχημένους έμφυλους ρόλους ως εγγυητές και της υλικής-ιδιοκτησιακής παραγωγικότητάς της.
Για εμάς , ο τρόπος που αγαπάμε , που κάνουμε έρωτα, που διαμορφώνουμε τις σχέσεις μας, που βλέπουμε το σώμα μας και τα Άλλ@ σώματα, που ορίζουμε το επιθυμητό, την κάβλα και τα φύλα που μας την διεγείρουν είναι πολιτικός και εγείρει πολλά αορατοποιημένα όσο και καθημερινά συστήματα εξουσίας και λόγους που αστυνομεύουν αυτές τις πτυχές της ζωή μας. Το SPECTRUM είναι μια έκθεση – project που επιδιώκει να αναδείξει το φάσμα συντροφικότητας και επιθυμίας , συνανήκειν και ηδονής σωμάτων που συναντιούνται στις παρυφές της αστικής ηθικής και του ετεροκανονικού καβλο-νόμου.
Nα σαμποτάρουμε την επιθυμητική μηχανή που συγχρονίζεται και (ανα)παράγει το υπάρχον με όλα τα μέσα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *